Dieter Bohlen lader sig gerne inspirere, har han kopieret?

“Abenteuer” fra Andrea Berg udkom i 2011 og solgte over 740.000 cd’er og fik platin. Titlen “Piraten wie wir” passede perfekt ind i konceptet til jubilæumsalbummet for sangerinden. Kraftfuld og følelsesmæssigt har den taget taget lytterne med gennem en rejse gennem 20 år med Andrea Berg.

“Piraten wie wir” er produceret af Dieter Bohlen, teksten stammer fra Andrea Berg selv. Nu mener studerene fra musik og videnskabs universitetet “der Humboldt” i Berlin, at have fundet ligheder med Tina Turners hit “The Best”. I en video med titlen “Bohlens & Bergs piratnraub (Pirat- forbrug)” forklarer de studerende om tilsvarende passager og om den juridiske mistanke. “Lighederne er slående i detaljer” at dømme efter de studerende.

Ingen andre ville være kommet på den ide at “Piraten wie wir” kunne være en plagiat (Kopi). Men brugen af synthesizer er næsten identisk med Tina Turner. I en video forklare de studerende om sammenligning og ophavsret:

“Musikalsk handler det om en komposition, der blevet spillet med stor succes af tre kunstnere. Nemlig Bonnie Tyler, Tina Turner og Andrea Berg”.

Hver producent skal spørge komponisten om det er ok at bruge melodien. Turner og Tyler har fået tilladelsen af komponisten, Dieter Bohlen har ikke. Derudover er han nød til at spørge Tina Turner om han må bruge Synthesizer konceptet.

Dieter Bohlen kommentere ikke på påstandene. Men med de anklager som de studerende kommer med, så lader han såvidt mulig blive tavs. Til “der Bild” avis sagde han; ” Børn , stop nu med det S… Skriv om noget fornuftigt”.

Inspiration er et, men kopiere er noget andet. På musik scenen er der altid tale om kampe, der ikke nødvendigvis opfattes som kopiering. Før i tiden var der meget klarer tilfælde af kopiering. Ved “Piraten wie wir” er det endnu ikke bevist og alligevel er Andrea Berg allerede dømt for hendes titel. Måske skulle Dieter Bohlen bare spørge Tina Turner og komponisten, for at undgå beskyldninger og dermed beskytte Andrea Berg for løgne.

Det skader også Dieter Bohlen andre steder. Så han ønsker til den kommende “Duetschland sucht den superstar” sæson at ændre noget og er stærkt gearet til konkurrencen. Konceptet skal ikke kun fremover, kun være for deltagerne, men også dommerne skal konkurrere mod i hinanden. Det lugter mistænkeligt af “The voice” koncept.

Se videoen her over og bedøm selv. Hvad siger I, kom gerne med jeres mening under kommentarerne herunder.

Dieter-Bohlen-1

Kilde: Schlagerplanet.com

Det skal du læse